Wanneer hygiëne het belangrijkst is

hygiene

Het mechanisch reinigen en desinfecteren van harde vloeren

Het gebruik van een schrobzuigmachine is ideaal voor het reinigen van harde vloeren. Deze machines kunnen in één handeling nat schrobben en het vuil direct opnemen. Op deze manier wordt er hygiënisch en efficiënt gewerkt.

Voordelen van machinale reiniging

 

schrobzuigmachines zorgsector

Het voordeel van reiniging met een schrobzuigmachine ten opzichte van handmatig reinigen is dat ziektekiemen, door het opnemen van het vuile water, permanent worden verwijderd en zich niet op kunnen hopen in bijvoorbeeld de gebruikte dweil of doek. Dit minimaliseert het risico van her besmetting.

Door het contactloos reinigen wordt tevens het risico op besmetting via de handen verkleind. Dankzij de hoge capaciteit van een schrobzuigmachine kan een groter gebied in minder tijd worden schoongemaakt.

Het reinigingsmiddel kan bij de meeste machines, dankzij doseersystemen, precies in de juiste hoeveelheid worden toegevoegd.

Door de hoge borsteldruk van schrobzuigmachines worden de reinigingsprestaties verhoogt.

 

 

Welk reinigingsmiddel? Zuur of Alkalisch?

Aanbevolen wordt om te wisselen tussen zure en alkalische vloerreinigingsproducten, zodat micro-organismen zich niet kunnen aanpassen of weerstanden ontwikkelen. Dit geldt idem voor ontsmettingsmiddelen.

Zuren gaan de opbouw van anorganische afzettingen zoals kalk tegen. Een alkalisch reinigingsmiddel is hier niet afdoende. Organische vervuiling wordt door alkalische reinigingsmiddelen goed opgelost. Dit is belangrijk omdat organische afzettingen een adhesiebasis vormen voor bacterieën en  virussen.

 

 

Juiste dosering

Middels een maatbeker het desinfecterende middel in de juiste oplossing toevoegen aan de schoonwatertank van de schrobzuigmachine. Doseersystemen die zijn ingebouwd in de schrobzuigmachines zijn hiervoor niet geschikt.

Procedure voor het machinaal desinfecteren van vloeren

Voor een succesvolle desinfectie van de vloer moet er voldoende middel op de vloer aangebracht worden. Om dit te bereiken dient men voor een gelijkmatige bevochtiging te zorgen. Gebruik micro-vezel doeken of pads. Een borstel is hier minder geschikt voor.

Om het beoogde resultaat te behalen wordt het desinfecterende middel eenvoudig met de schrobzuigmachine op de vloer aangebracht. Vervolgens laat je het oppervlak gewoon drogen. Dus niet opzuigen!

Reinigen machine

De schrobzuigmachine dient na gebruik grondig gereinigd of gedesinfecteerd te worden. De overtollige desinfecterende oplossing dient uit de schoonwatertank verwijderd te worden om te voorkomen dat de machine besmet raakt. Laat de deksel en afsluitingen open staan om het drogen van de machine te versnellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *